top of page

Over ons

De docent Maarten Welbergen is een uiterst ervaren docent op ieder niveau. Hij is tevens zelf een enthousiast plein-air schilder. Maarten geeft al jaren 'outdoor'- cursussen in Italië en Tsjechië en daarnaast is hij als docent verbonden aan de Wackersacademie in Amsterdam. Zijn opleiding heeft hij genoten aan de Rietveldacademie in Amsterdam en de (vroegere) Rijksacademie ook in Amsterdam. Hij exposeert zeer regelmatig zijn werk in binnen-en buitenland. Zie zijn website: http//:www.mwelbergen.nl


Zuzana Albrechtova is afgestudeerd aan de Wackersacademie in Amsterdam en werkt samen met Maarten om deze cursussen te organiseren.

Alle zaken met betrekking tot organisatie, verblijf, vertalen en transport etc. ligt in haar handen.

Zuzana is ook een uitstekende kok en zij zal de vegetarische maaltijden bereiden die op het terras worden opgediend! (behalve in Praag, daar wordt alleen het ontbijt verzorgd.)

Tevens is Zuzana masseuse volgens de eeuwenoude Indiase filosofie: Ayurveda. Zij kan op aanvraag tijdens de cursus tegen gereduceerde prijs massages doen na het tekenen en schilderen (www.ayurvedicmassage.nl).


Zij is ook een enthousiast plein-air schilder en daarnaast maakt zij mandala's. Zij exposeert haar werk ook regelmatig.


Maarten en Zuzana zijn getrouwd en leven gedeeltelijk in Amsterdam en in Tsjechië.

Sinds 2012 reist Maarten door dit fascinerende land op zoek naar interessante schilderplekken.

Hieronder ziet u enige resultaten van zijn omzwervingen.

bottom of page